Visoka šola za storitve > Mednarodno sodelovanje

Mednarodno sodelovanje
 

ERASMUS+

Smo imetnik Erasmus+ univerzitetne listine
Vpisani smo v register visokošolskih organizacij v programu Erasmus+ za mednarodne izmenjave  izmenjav študentov in pedagoških delavcev (Erasmus+ univerzitetna listina,  ID koda: SI LJUBLJA17).
>> listina - Erasmus Charter
>> Erasmus Policy Statement

Sodelovanja
Sodelujemo s tujimi visokošolskimi organizacijami, ki izvajajo študije s področja kozmetike, kozmetologije in velnesa ter s številnimi tujimi podjetji, s katerimi izvajamo različne projekte in raziskave (npr. Ionto-Comed, Dino-Lite, Haslauer...).

Na področju kozmetike in velnesa med drugim sodelujemo z University of the Arts London, Velika Britanija in Klaipeda State University (Litva), program Beauty therapy. V okviru sodelovanja vsako leto izvedemo izmenjave predavateljev ter tudi študentov.

V okviru mednarodnih izmenjav sta v programu Kozmetika 1. st. že večkrat gostovali Yvonne Mills in prof. dr. Danka Tamburic z London College of Fashion; na navedeni inštituciji pa  so gostovali tudi naši predavatelji, ki so izvedli predavanja iz različnih področij (doc. dr. Samo Fišinger - biofizika, prof. dr. Janko Žmitek - biokemija, doc. dr. Katja Žmitek...). Doc. dr. Igor Pravst redno gostuje na University of Surrey, VB. Naši predavatelji sodelujejo tudi v več mednarodnih projektih (CLYMBOL, REDICLAIM).

Na področju fotografije smo sklenili dogovor o sodelovanju z eno najbolj uveljavljenih fakultet na področju filma in fotografije  FAMU (FILMOVÁ A TELEVIZNÍ FAKULTA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZ) iz Prage.

Fotogalerija
Fotografije z obiska naših sodelavcev na univerzah v Londonu in Edinburghu, kjer so potekali pogovori o sodelovanju pri izdelavi in izvajanju naših dodiplomskih programov na področju kozmetike.


foto: obisk Napier University v Edinburghu, Velika Britanija
foto: obisk University of the Arts London, Velika Britanija

Fotografije obiskov tujih predavateljev (University of the Arts London) pri nas.

foto: obisk prof. dr. D. Tamburic, direktorice programa Cosmetic Science (Kozmetična znanost) z University of the Arts London, Velika Britanija. Prof. dr. Tamburic je redna gostja VIST in v okviru obiskov pri nas izvede zanimiva predavanja za naše študentke kozmetike 1. in 2. stopnje.foto: Obisk Yvonne Mills, glavne predavateljice kozmetične nege na London College of Fashion, University of the Arts iz Velike Britanije. Yvonne je v vsaki skupini vodila eno vajo iz kozmetične nege I.

 

International office
Gerbičeva 51a, Ljubljana
tel.: +386 1 283 17 00
e-mail: info@vist.si

 

>> Razpis za mobilnosti zaposlenih in učnega osebja VIST

>> Razpis za mobilnost študentov

 

 

Copyright 2016 © Visoka šola za storitve (info@vist.si) - izdelava Zavod AI (info@zai.si) - zadnja sprememba: 14.03.2018